lördag 27 mars 2010

Klicka hem en lugg



För den som redan har allt kan jag tipsa om att man nu kan köpa en lugg på nätet.

Den är avsedd för tjejer som lätt vill kunna förändra sin frisyr. Det tycker jag är lite väl inskränkt. Jag kan i alla fall tänka mig flera användningsområden, till exempel skulle även män kunna ha nytta av den. För mannen där hårfästet börjar krypa uppåt kan lösningen vara en hemklickbar lugg. Kanske skulle den även kunna fungera som tupé light? Tja, vad vet jag.

Själv skulle jag tycka det var lite konstigt att komma till jobbet med olika lugglängd varje dag. För att inte tala om hur förvirrade mina kollegor skulle bli. Men jag är förmodligen gammalmodig (och förutsätter tydligen att mina kollegor också är det) och inte så öppen för nya utmaningar, särskilt inte i form av hemklickbara luggar.

Men det kunde i och för sig vara praktiskt att äga en hemklickad lugg de där gångerna man varit hos frisören och blivit av med mer hår än vad man planerat. Att blött hår drar upp sig när det torkar borde faktiskt vara lektion nummer ett på frisörskolan. Det är verkligen en brist i utbildningen idag kan jag intyga. Kanske kunde salongerna, som en välvillig gest, satsa på att dela ut luggar till missnöjda kunder? För det är ju onekligen svårt att lägga tillbaks bortklippt hår på annat sätt. Det skulle ju även ge kunden möjlighet att använda luggen i nacken vid behov, som extra bonus.

Kan ni komma på fler användningsområden?

Själv känner jag mig lite luggsliten.