måndag 9 augusti 2010

Jo förresten...

...har jag nämnt att i mitt nya hus ska jag ha ordning och reda? Jag ska få ordning på saker som irriterar mig till max i mitt nuvarande liv. Jag ska till exempel:

-alltid veta var det finns en säkerhetsnål när jag behöver en. Jag behöver nämligen dessa ganska ofta eftersom min byst inte är anpassad för blusar med knapp.

-alltid veta var jag lägger mina glasögon. Jag ska ha ett bestämt ställe där jag lägger dem, på TV:n kanske. Eller i hallen, i sovrummet eller kanske i badrummet? Bra idé, eller hur? Har säkert aldrig prövats av någon annan förr.

-aldrig ha omaka strumpor. Jag ska inte ens tvätta omaka strumpor eftersom de hädanefter alltid kommer att komma i par, ett resultat av att jag kommer att ha en fantastisk ordning i tvättstugan. Så framöver kommer jag att ha lika figurer på höger och vänster fot och inte, som idag, en blomma på den ena och en glittrig stjärna på den andra.

-aldrig ha omkullvälta, kletiga tandkrämstuber i badrumsskåpet. Från och med nu kommer jag bara att köpa sådana där dyra tuber som kan stå upp, trots att min lokala affär inte säljer dem och trots att jag kommer att få åka långa omvägar för att hitta dem.

Utöver dessa små förändringar kommer maken och jag naturligtvis att vara snygga och lyckade och barnen kommer att förvandlas från sura tonårsmonster och trotsiga pre-teens till de leende praktexemplar huskatalogen stoltserar med. Och de kommer aldrig att gå in med skorna när de glömt busskort, nycklar eller mobiler och har bråttom till bussen. Och om de ändå gör det kommer jag att kasta den förbannade huskatalogen efter säljaren. För jag har inte bara köpt ett nytt hus, jag har ju köpt ett nytt liv...eller :-/

Eller som maken uttryckte det:

-nytt hus, nytt jobb, ny fru....

Hm, nu undrar jag om det inte blivit en miss i kommunikationen någonstans? Han glömde ju nya (huskatalogsleende) barn.

Till helgen går flyttlasset, tror vi, man vet aldrig riktigt med sådana här saker...