söndag 23 maj 2010

Ligg-logg

Såg förresten i TV-programmet Bubblan (mitt och barnens söndagsnöje när maken utövar idrott) att Facebook hade fått en ny applikation, nämligen en ligg-logg där man kunde lista personer man haft sex med. En sex-lista.

Själva idén med Bubblan är att tre personer som varit "inlåsta" utan uppkoppling till omvärlden (ve och fasa!!!) i några dagar ska gissa på vilka händelser som ägt rum när de varit borta. De får ett antal alternativ presenterade för sig och sedan ska de gissa vilket alternativ som är sant bland flera falska påståenden.

Det intressanta här är dock inte programidén i sig, utan det faktum att två av tre deltagare i Bubblan definitivt trodde på Facebooks ligg-logg, som dessvärre var ett falskt påstående. Nu är bara frågan, hur länge dröjer det innan ligg-loggen kommer?

Idén har ju uppenbarligen potential. Kan ju bli riktigt intressant faktiskt. Hur lång lista har du liksom? Kan också se framför mig hur helt oväntade konstellationer dyker upp i varandras loggar. Lek med tanken en stund...

Själv loggar jag ut.

Week from hell

Min week from hell är avklarad. Nu var den förstås inte så dramatisk som rubriken antyder men jag är ändå glad att den är över. Det har varit fullt upp, både på jobbet och privat. Ni vet ju hur det är nu i maj, när alla aktiviteter ska avslutas och det ska vara picknickar, klassresor, övernattningar och allehanda jippon var och varannan kväll. Och även om det är roligt krävs det en hel del logistik för att få Familjen Någorlundas liv att gå ihop under denna period. Men vi är av ett segt virke, jag och kära maken. Vi kavlar upp våra ärmar och kämpar på. Fast nog svär vi i hemlighet över ännu en picknick eller trivselaktivitet.

Ser ändå fram emot nästa vecka som bär med sig många spännande nya utmaningar, för att sedan avslutas med en stor fest på lördag och Gröna Lund på söndag. Vid närmare eftertanke är det nog inte så smart att ta det i den ordningen men det ligger tyvärr utanför min kontroll. Trettio 12-åringar på Gröna Lund 11-17 dagen efter. Återigen, det är bara att bita ihop.

Om jag är gnällig?

Ja.