fredag 14 maj 2010

Handdukslogistik


Hos Osloskånskan kan man läsa om miljömedvetenhet kopplat till handdukar. Det fick mig att tänka på hur vi hanterar handdukar i vårt hus, vilket i sin tur fick mig att fundera över hur andra familjer gör. Jag får liksom ingen ordning på hur handuksrutinerna ska se ut. Om hushållets sammanlagda handdukar är rena får de inte plats i badrumsskåpet. Om några ligger i tvättkorgen ökar chansen markant att de som fortfarande är rena får plats i skåpet. Trots detta ligger det sällan några handdukar i skåpet utan de allra flesta hänger över handdukstorken. Några hänger alltid på trappräcket, förmodligen på väg ner i badrummet igen. Om de hamnar i badrummet igen hängs de av någon anledning på handdukstorken i stället för att snyggt och prydligt vikas in i skåpet igen. Vilket i och för sig är sunt, för de är ju inte rena.

Å andra sidan är ju handdukarna som hänger på handdukstorken inte heller rena. Dessa används, trots detta faktum, både en och två gånger innan mamman i huset tycker att hon sett dem hänga där lite för länge och bestämmer sig för att de ska till tvättkorgen. Då ersätts de av de rena handdukar som ligger i källartrappan, på väg upp till badrummskåpet. Varför ligger de aldrig i det tomma badrumsskåpet? De hinner liksom aldrig dit.

Mycket logistik kring handdukarna i vårt hus och ändå kan man inte vara säker på att få ett nytvättat exemplar att torka sig med. Men vi verkar ju i alla fall vara miljömedvetna (återanvändning). Och vi är rena. I alla fall Någorlunda.

Hur gör ni?

Ps! Såg ni? Jag har lärt mig att länka:-)

Guitar heroes

Det är mitt i natten och maken och äldste sonen sitter och plinkar på en gitarr här bredvid mig. Jag skulle ha velat lägga in en bild på denna idylliska far/son stund men äldsta dottern har lagt beslag på kameran, ni får helt enklelt föreställa er.

Tänk er en man (med ganska simmiga ögon efter en trevlig kväll hos goda grannar) och en tonårsson (som hedrar oss med sin närvaro denna kväll).

Och en mamma, vars hjärta sväller över av stolthet över dessa fina två.